Domar efter Ekenässjödrama

Det blev fängelse i tre år för en 22-årig man från Ekenässjön som högg en jämnårig kamrat sex gånger med en kniv, i en lägenhet i Ekenässjön den trettonde december förra året.
22-åringen hade hamnat i bråk med kamraten och en annan - 35-årig man. I tumultet efter bråket så delade 22-åringen alltså ut sex knivhugg, och kamraten fick allvarliga skador. Åklagaren hade yrkat på sex års fängelse för försök till dråp. Men mannen döms nu bland annat för misshandel och grov misshandel, men även för en rad andra brott - bland annat grov stöld, bedrägeri, olovligt brukande, narkotikabrott och skadegörelse - till fängelse i tre år. Den 35-åriga mannen som var med döms till ett års fängelse för försök till grov misshandel och olovlig körning - efter att han försökt köra över 22-åringen med bil när han flydde från platsen. Även den knivhuggne mannen fick en dom över sig. Han döms till skyddstillsyn efter att ha gjort sig skyldig till medhjälp till stöld, bilstöld och rattfylleri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista