Fler jourkvinnor behövs

År 2000 fördubblades antalet samtal till kvinnojouren i Jönköping. Nu anordnar Kvinnorjouren i Jönköping en kurs för att locka fler medarbetare att hjälpa jouren.
I dagsläget är det bara sju personer som svarar i telefon på Kvinnojouren i Jönköping och de håller på att bli utarbetade. På lördagen anordnade Kvinnojouren en kurs för att värva nya medlemmar, som kan svara i telefon när slagna kvinnor i kris ringer. År 2000 kom det in över 1000 samtal till Kvinnojouren i Jönköping, och det var en fördubbling jämfört med året innan. Allt fler misshandlade kvinnor vågar höra av sig, eftersom kvinnomisshandel har fått stort utrymme i medierna, tror Ingela McNamara på Kvinnojouren. Hon är mycket nöjd med intresset för introduktionskursen och hoppas nu att alla misshandlade kvinnor ska kunna komma fram på telefon i fortsättningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".