Smålands musik och teater varnas för vinservering

Igår beslutade som väntat politikerna i socialnämnden att ge landstingsägda Smålands musik och teater en varning för att man slarvat med sitt alkoholtillstånd. Smålands Musik och Teater har helt enkelt medvetet serverat vin när man inte har tillstånd för det. Det menar socialnämndens ordförande, socialdemokraten Karin Rehnblad,

Socialnämnden beslutade igår också att inte ge Smålands musik och teater ett permanent tillstånd att servera alkohol eftersom man misskött det man redan har.

Det råder nu öppet krig mellan landstingets musik och teaterbolag, Smålands musik och teater, och politikerna i Jönköpings kommun.

Teatern har helt enkelt inte skött sitt alkoholtilstånd, menar kommunen. Man har serverat vin före föreställningar, trots att tillståndet bara gäller i pausen, som nyheterna berättade i förra veckan. Det här avslöjades när kommunens alkoholhandläggare var på privat besök på teatern. Handläggaren slog larm till politikerna som igår kväll beslutade dela ut en varning till landstingets teater.

Teaterchefen Bernt Lindquist har blivit rasande över kritiken och ska nu anlita advokat, eftersom man tolkar vad som är paus på ett annat sätt än politikerna.

Men trots att hotet om varning varit känd för teaterchefen en längre tid så har teatern fortsatt att trotsa myndigheterna, enligt socialnämndens ordförande Karin Rehnblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".