Jönköpings läns museum

Fortsatt strid om alkoholtillstånden för kulturen

Nu ger sig även länsmuseet in i striden om alkoholtillstånden i Jönköpings kommun.
Smålands Musik och Teater (Smot) har ju anklagat Jönköpings kommun för att vara allt för hårda med alkoholtillstånden på deras tillställningar.
Nu säger länsmuseechefen Per-Olof Millberg att även museet tycker reglerna är för krångliga och att det hämmar deras verksamhet

Kulturlivet i Jönköping är på kollisionskurs med Jönköpings kommun och alkohollagen.
Teaterchefen Bernt Lindquist vid Smot fick ju igår en varning av socialnämnden för att man serverat alkohol på fel sätt i samband med föreställningar. Det har fått Lindquist att hårt kritisera Jönköpings kommun för deras strikta tolkning av lagen och han ska nu anlita advokat.
Men även länsmuseets chef tycker det är allt för krånligt att få tillstånd att servera öl och vin vid till exempel vernisager.
Nu får man söka tillstånd för varje tillfälle, en krånglig och tidsödande procedur, tycker museechefen Per-Olof Millberg. 
Något permanent tuillstånd får man inte, för då måste man servera mat och någon restaurang har man inte på museet.
Per-Olof Millberg tycker det är fel att Smålands Musik och Teater inte får något permanent tillstånd och efter debatten är han nu själv benägen att driva frågan för museets räkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".