Anderstorpsbo i mastodonträttegång

I dag startade en nio dagar lång rättegång i Göta hovrätt mot den Anderstorpsbo som dömts till åtta års fängelse för bland annat grova våldtäkter.

En 14-årig flicka kommer att flygas från Grekland till Jönköping för att berätta om de övergrepp hon utsatts för.

Den 53-årige Anderstorpsbon har dömts i två rättegångar i Värnamo tingsrätt. Första gången var i maj förra året. Då blev det fyra månaders fängelse för att han sexuellt ofredat en 18-årig flicka och hållt sonens före detta flickvän inspärrad i familjens lägenhet.

I januari i år dömdes 53-åringen till åtta års fängelse för grova våldtäkter mot en 14-årig flicka och allvarliga övergrepp mot den egna familjen. Frun och barnen hade misshandlats och tvingats leva under mannens skräckvälde i många år. Det avslöjades först sedan 14-åringen anmält Anderstorpsbon för två våldtäkter och för att han hotat döda henne om hon gick till polisen.

Mannen hade hämtat flickan i Grekland för att hon skulle gifta sig med en av hans söner, men efter rättegången i tingsrätten flyttade hon tillbaka till sitt hemland. När den delen av rättegången startar på måndag, så finns 14-åringen på plats i hovrätten i Jönköping. Hon flygs hit för att kunna berätta om alla de övergrepp som utsatts för. Mannen själv nekar till alla anklagelser och anser sig utsatt för en konspiration från familjens sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".