Krav på åtgärder för att lösa situationen i Gislaved

Situationen på Gislaveds vårdcentral är akut efter hyrläkarstoppet och nu måste Landstingspolitikerna ta sitt ansvar för att lösa problemet.
Det menade ordföranden för Anderstorps samhällsförening, Åke Fridén, när föreningen igår bjudit in landstingledningen till ett offentligt möte.

Det var ett 80-tal personer från trakten som samlats när politikerna skulle förklara hur man vill lösa situationen med läkarbrist, överbelastad personal och patienter som inte får tillräcklig hjälp på Gislaveds vårdcentral efter hyrläkarstoppet.
Inte fattades det visioner under mötet , moderaten Per-Anders Johansson tyckte till exempel att man skulle lägga ut uppgiften på entreprenad.


Centerpartisten Evert Wirfeldt menade att huvudprobelmet var brist på läkare och att man från centralt håll måste arbeta för att få fler läkare för att på det sättet lösa frågan på sikt.

Men på frågan vad politkerna i dag rent konkret kan göra, ja då blev svaren mer svävande.

Den uppkomna situationen verkar vara en svår nöt att knäcka. Men problemen måste lösas och det måste ske snart menade Åke Fridén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".