jönköping

Gryningspyromanen släppt

Återigen har gryningspyromanen släppts på fri fot. Den här gången efter att ha suttit häktad misstänkt för mordbränder i Hammenhög. Bevisen var dock inte tillräckliga. Den 46-åriga mannen, som bott i Jönköping, är även misstänkt för bränder i Jönköpings län.

Anledningen till att mannen släppts är att resultaten av den tekniska undersökningen som SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, gjort av de spår som polisen hittade vid kyrkan i Hammenhög i Skåne. De gav nämligen ett negativt resultat.

- Åklagaren har därför beslutat att försätta honom på fri fot, säger utredaren Dan Granvik, kriminalinspektör på länskriminalen i Malmö, till Sveriges Radio.

46-åringen har omhäktats fyra gånger misstänkt för mordbränderna i Hammenhög i början av maj, när korsvirkeshuset Domaregården brann ner till grunden och kyrkan rökskadades.

Mannen som tidigare bott på RIA i Jönköping misstänks ligga bakom en rad bränder i bland annat Småland -dels vid Hindsekind utanför Värnamo 2005 och i Emils snickerboa i Vimmerby. Han har dock bara fällts för en mordbrand i Dalarna 2006.