vaggeryd

Indragna tågstationer upprör

I december i år drar Länstrafiken in tågstationerna i Bratteborg, Ekeryd och Byrarum vilket skapar problem för de boende. Inte minst för eleverna på ridskolan i Bratteborg, där Erika Willemsen är en av många tjejer som blir lidande.

Erika, som är 12 år, tar tåget till ridskolan ungefär fem gånger i veckan.

- Jag tar mig hit med tåg eftersom mina föräldrar jobbar. Det är många tjejer som är beroende av tåget, säger hon.

Ute till Bratteborgs ridskola är det ett hundratal ungdomar som åker för att rida. Och många av eleverna tar tåget efter skolan till ridskolan.

Genom att ta bort stationerna i Bratteborg, Ekeryd och Byarum vill Jönköpings länstrafik snabba upp tågtrafiken. Varje tågstopp tar nämligen uppemot fyra minuter och då kan man vinna upp till femton minuter, säger Centerpartisten Karl-Erik Andersson, som är ordförande för Jönköpings länstrafik.

- Anledningen är ju att vi vill snabba upp tågtrafiken och göra den mer attraktiv för dem som väljer att åka bil, säger Karl-Erik Andersson.

Enligt de som bor vid stationerna behövs dessa stationer då det är många som åker tåg till och från jobbet, men det är någonting som Karl-Erik Andersson inte håller med och hänvisar till länstrafikens statistik.

-Enligt vår statistik har vi väldigt få påstigande på de här stationerna, säger han.