Stormproblem

Den hårda vinden över södra Sverige har ställt till problem under natten och morgonen. På många håll i länet blockerar nedfallna träd riks- och länsvägar. Värst har blåsten varit i den södra delen av länet. Bland annat så har långtradare blivit stående på grund av att träd blockerat vägen.
Flera länsstyrelser i södra Sverige manar bilister som måste ge sig ut på vägarna att vara mycket uppmärksamma. Räddningstjänsterna i Skåne och Kronoberg har i flera fall givit sig ut för att såga upp träd som hindrade utryckande ambulanser att komma fram till nödställda. Rapporter om avblåsta tak och rasande skyltar, nedfallna ledningar, bränder, översvämningar och trafikolyckor kom från hela det stormdrabbade området. På Väderöarna på Västkusten och på öarna utanför Göteborg mätte SMHI upp en medelvind på 25 meter i sekunden och betydligt högre hastigheter i byarna. Enligt SMHI ska stormen under natten ha nått sin kulmen för att avta under morgonen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".