jönköping

Sommarkickoff för nya studenter

I helgen har drygt 120 blivande studenter på Tekniska högskolan i Jönköping haft en så kallad sommarkickoff för att bekanta sig med stan och högskolan.

Det är för tredje året i rad som Jönköpings tekniska högskola valt att arrangera en träff för alla nyantagna studenter och det handlar om ungdomar från Skellefteå i norr till Lund i söder, som kommit hit till Jönköping.

Sofie Brorsson från Hultsfred ska läsa till ingenjör i husbyggnadsteknik och säger så här om varför valet föll på högskolan i Jönköping:

-Dels för att dom blev utnämnda till årets tekniska utbildare 2009 och dels för att det är bra förbindelser hem till Hultsfred, säger hon.

Ett problem som de blivande studenterna kommer att få brottas med är bristen på studentbostäder vilket både Sofie Brorsson och Marcus Stein är medvetna om.

- Jag har ett ett-årigt rivningskontrakt, men sedan måste jag leta efter ett nytt boende, säger Marcus Stein.

-Jag har ställt mig i bostadskö, men först ska jag bo hos en moster i Nässjö, säger Sofie Brorsson.

Men även om många studenter har problem i början att hitta ett boende så brukar det lösa sig, menar Frida Svensson, projektansvarig för sommarkick-offen på JTH.

- Det finns faddrar, som erbjuder en soffa att sova på de första veckorna eller hittar man någon som man kan dela en lägenehet med. Det brukar lösa sig, säger hon.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se