Landstingsanställda ganska nöjda

För andra gången på två år har landstinget undersökt vad de anställda tycker om sina jobb. Och resultatet visar att de flesta trivs, men vill ha högre lön.
Enkäten har gått ut till alla anställda i landstinget, och drygt 8500 svarade. Det är 90 procent av de anställda och ett mycket bra resultat. Undersökningen visar att landstingets personal trivs på sina jobb och de tycker att de gör ett bra jobb. Däremot efterlyser de anställda högre löner och mer uppmuntran för det arbetet de gör. En likadan undersökning gjordes 1999, och resultatet den här gången är mer postitivt än förra gången. -Det visar att den förra enkäten om arbetsklimatet gett effekter, och de anställda tycker att deras svar har en betydelse, säger Conny Rapp på fackförbundet kommunal. Gunilla Johansson, vårdförbundet är inte förvånad över det goda resultatet, men menar att det fortfarande finns mycket att förbättra. Det handlar inte minst om de anställdas möjligheter att påverka på arbetsplatsen, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista