Bosse Bildoktorns tips ifrågasätts

Sveriges Radios och TV:s Bildoktor Bosse Andersson, ifrågasätts i dag i tidningen Expressen. En del av råden ska till och med ha skadat bilar påstås i en artikel. Bosse Bildoktorn själv tillbakavisar kritiken

- Jag förutsätter att mina tittare och lyssnare har både omdöme och intelligens. Jag står för allt jag säger men folk måste ha eget sunt förnuft, jag idiotförklarar inte mina lyssnare, säger Bosse Andersson till Nyheterna.

Däremot varnar Terje Eklund som är tekniker hos Motormännen för att ge sig på en del av tipsen om man är osäker.

- Det finns ju en risk att man förstör mer än man lagar. En del av tipsen har kommit med under programmen har varit ganska bra men det finns en del som är mera show skulle jag vilja påstå, säger Terje Eklund.

Bosse Bildoktorn har snabbt nått kultstatus med sina praktiska tips och även dom mer okonventionella råden som champagne i spolarvätskan, kanel i kylaren och potatismjöl på fläktremmen.

På Motormännen varnar man för att lita alltför mycket på den typen av råd. Enligt tidningen Expressen har t o m bilar skadadats av råden. Dom uppgifterna har åtminsone inte Nyheterna kunnat få bekräftade. På Motormännen har inga bilägare hört av sig, däremot verkstäder som säger att kunderna klagar på att dom inte hittar felen lika snabbt som Bildoktorn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".