golf

Sommarens väder minskade golfspelandet

Det spelas allt mindre golf i Sverige. Hittills i år har antalet spelade golfrundor minskat med nästan tio procent. Förklaringen kan vara det dåliga golfvädret under våren och sommaren.

Ska en golfrunda bli riktigt lyckad krävs gott om tid och skapligt väder. I år tycks vi varken haft tid eller nöjda med rådande väder. Golfspelandet minskar med 10 procent i år jämfört med förra året.

- Våren var kall och sedan varm sommar och därefter regn. Sedan har det varit VM i fotboll, det ska man inte heller glömma, säger Roger Andersson, kommunikationsansvarig på Svenska golfförbundet.

Svenska golfklubbar har haft problem i flera år med färre medlemmar och färre spelade rundor.

Förra året var det lågkonjunkturen som påverkade och i år är det vädret. En lång kall vinter med en kall vår som följd gjorde att många klubbar fick skjuta fram säsongspremiären flera veckor. Sedan kom sommaren med rekordvärme och då valde golfspelarna strand och bad i stället och när väl värmen släppte greppet kom regnet med skyfall och dränkte golfbanorna i vatten.

På Wiredaholms golfklubb utanför Aneby har de trots dåliga förutsättningar haft lika många spelade rundor som förra året. Men de är väl medvetna om att det är tufft på många håll.

- Jag här väl runt om att de har det tufft, säger Joel Borefors som är pro och intendent på Wiredaholms golfklubb utanför Aneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista