Broaryds enda matbutik stänger efter personangrepp på ägaren

Nu har ägaren av Broaryds enda mataffär, Lotta Axén- Samuelsson bestämt sig för att stänga affären för gott. Hon har fått nog då hon upplever sig sviken av flera broarydsbor.

Droppen var när hon fick svaren i en enkät om butikensom bland annat länsstyrelsen står bakom och som riktats till broarydsborna. Enkätsvaren visade sig innehålla fullt med personangrepp på Lotta-Axén-Johansson. Bland annat stod det att var tjurig, otrevlig och att hennes familj borde flytta från orten.
- Jag mår jättedåligt av det som hänt och är på gränsen att gå in i väggen, säger Lotta Axén-Samuelsson till Nyheterna. Ulla Delbert som är ordförande i samhällsföreningen i Broaryd menar att föreningen nu snabbt måste hitta någon annan som är intresserad av att driva affären. Hon tycker att broarydsborna borde vinnlagt sig om ha stöttat sin lokala handlare istället för att tala negativt om henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".