Nykterhetsrörelsen knackar dörr

Nu ska nyktra alkolister knacka dörr för att hjälpa missbrukare att komma tillrätta med sina problem. IOGT-NTO har startat ett unikt, men också kontroversiellt, samarbete med kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköpings kommun.
IOGT-NTO satsar stort för att nå dem som har problem med alkohol. Samarbetet med Vätterhem är ett exempel. Nu ska nyktra alkoholister knacka dörr hos en dle av Vätterhems 1800 lägenheter på Österängen i Jönköping, ett projektet som stöds ekonomiskt av socialtjänsten i kommunen. IOGT-NTO samarbetar på liknande sätt även med Sävsjö kommuns socialtjänst. Det handlar om att nå människor i kris på ett tidigt stadium för att kunna hjälpa i tid. Men det här med att tränga sig på i människors hem är förstås inte helt okontroversiellt - det inser projektledaren Max Gauffin: - Många kan känna sig kränkta vid det första samtalet. Men det beror på att förnekelsen är så stark. - Men jag vill inte se att människor dör av den här sjukdomen. Vi kränker inte integriteten om vi har ett gott syfte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista