Foto: Hasse Holmberg/PrB

Privat städföretag satsar på pensionärer

Att anlita kommunal hemtjänst har blivit dyrare, och många gånger har servicen minskat. Och det har öppnat en ny marknad för privata städföretag. Hemserviceföretaget Memu i Jönköping satsar nu på en växande kundgrupp, 55+.

Memu har funnits under flera år, och än så länge är det mest hos barnfamiljer som de 12 anställda städar till exempel. Men nu satsar företaget på en särskild seniorservice.
-Vi märker att pensionärer allt oftare frågar efter våra tjänster, och därför gör vi den här satsningen, säger Kari Svedevall, hemserviceansvarig på Memu till nyheterna.
Och hon säger att seniorservicen är ett komplement till kommunens hemtjänst. Företaget åtar sig att städa och stryka till exempel, men kan också erbjuda andra tjänster beroende på vad kunden vill ha.
Priset är beroende på hur många timmar ett jobb är, men timpenningen är inte mycket högre än kommunens. Det säger försäljningsassistent Annika Quennerstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".