TV-apparat Foto Hasse Holmberg Prb

Tv-pirater från länet kan häktas idag

Två män från södra delen av länet har begärts häktade för att ha sålt piratkort till betal-TV-kanaler.

TV-branschens egen organisation Stop bedriver en intensiv jakt på pirater, alltså dom som säljer olagliga kort eller annan utrustning som gör att man kan titta gratis på betal-TV. Det var efter tips till Stop som polis och åklagare i tisdags förmiddag slog till mot en butik i södra delen av länet, som officiellt säljer legala kort till betalkanaler. Men ägaren och en anställd anhölls eftersom dom misstänks ha sålt mängder av piratkort vid sidan om det senaste året. En av männen har gjort vissa medgivanden i förhören och kammaråklagare Jan Andersson vill att männen häktas. 

Går tingsrätten i Värnamo med på att häkta männen vid förhandlingen i dag så är det första gången i landet som TV-pirater häktas. De riskerar upp till två års fängelse och dryga skadestånd.

Det alltså är förbjudet att sälja piratkort, däremot är det fortfarande tillåtet att inneha dem. Men en lagändring kan vara på gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".