Barnhemmet Oasen ändrar rutiner efter sexuella övergrepp

Företrädare för barnhemmet Oasen i Aneby erkänner nu flera brister i samband med att en 11-årig pojke utsatt flera andra barn på hemmet för sexuella övergrepp. Nu ska man ha mindre barngrupper för att öka kontrollen och dessutom inte ta på sig de allra svåraste fallen.

Barnhemmet Oasen i Aneby kommer att rapportera ett tiotal förändringar i sina rutiner till Länsstyrelsen om någon vecka.
Orsaken är de sexuella övergrepp som en 11-årig pojke på hemmet utsatt andra barn för.
Ledningen för barnhemmet säger sig ha två bekräftade fall där en 11-åring tvingat till sig sex. Men 11-åringen har själv sagt att det hänt flera gånger.
Nu minskas antalet barn som får bo på Oasen, personalens scheman läggs om för att man ska ha bättre uppsikt över barnen, och man ska inte ta hand om så svåra fall som den pojke som erkänt övergreppen.
-Sammanlagt tycker jag att vi gjort vad vi kan för att förbättra läget på Oasen, säger Bo Hjort, styrelseledamot för Oasen till nyheterna.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".