nässjö

Kommunalrådet fick soppåse i protest

Socialdemokraterna i Nässjö tar inte miljöpolitiken på allvar. Det menar i alla fall kristdemokraterna. Trots att beslutet togs för flera år sen kan man inte källsortera matavfall på mer än ett par mindre orter i kommunen. Därför fick kommunalrådet Bo Zander ta emot en gåva i dag...

Och för att visa vad man tycker om den röda majoritetens insats på området, så överlämnade kristdemokraternas Per Ewert i dag en gåva till socialdemokratiske kommunalrådet Bo Zander.

Som Sveriges Radio berättat tidigare så är det många kommuner i Sverige som inte lever upp till miljömålet om att minst en tredjedel av allt matavfall ska omvandlas till biogas. Nässjö är en av dom.

Trots att kommunfullmäktige redan för två och ett halvt år sen fattade beslut om att man skulle källsortera sitt matavfall, för att kunna göra biogas av det, så har lite hänt på området. I dag finns det bara fungerande källsorteringssystem på ett par mindre orter i kommunen.

Men kommunalrådet i Nässjö, socialdemokraten Bo Zander, säger att det är på gång att införa utsortering av matavfall på fler ställen i kommunen, och han tycker inte att man kan tala om en misslyckad miljöpolitik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista