Underleverantörer i länet ser ljusning efter Ericssons lyft

Det märks bland länets företag att svenska Ericsson går allt bättre.

Igår kom ju beskedet att Ericson går bättre än väntat och flera underleverantörer talar om en försiktig optimism.

Vaggeryds kommun var en av dom platser som drabbades hårdast i landet av nedgången , men nu nyanställer flera av företagen igen. Ett exempel är gjuteriföretaget Stilexo i Skillingaryd.

- Det är en positiv tendens och så har det varit sedan fjärde kvartalet förra året. Vi ser positivt på Ericssons uppgång. Det känner vi av, säger Roger Ödebrink, personalchef på Stilexo.

Stilexo är till stor del beroende av Ericsson och drabbades hårt av branschens nedgång. Personalstyrkan på 140 personer nästan halverades, men idag nyanställer man alltså igen. 30 förra året, snart ett tiotal hittills i år. Ändå är både företagsledning och personalen försiktig med att jubla för tidigt. Amira Filiposic är en av dom anställda klarat sig kvar under den mörka tiden.

- Det känns tryggare nu men man känner sig ändå rädd, det kan alltid gå sämre när det gått bra en tid, säger Amira Filiposic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".