''Gnosjö inte alls en krisort''

Småföretagens Mekka, Gnosjö, finns med på den lista över framtida krisorter som Närings- och teknikutvecklingsverket Nutek presenterat. Men nu protesterar industriföreningens ordförande Inge Johansson. Gnosjö kommer inte alls att läggas ned
Inge Johansson anser att Nutek för en massa teoretiska resonemang utan verklighetsanknytning som pekar ut Gnosjö som en framtida krisort. Han gillar inte alls att Nuteks studie placerar Gnosjö i samma sällskap som Bengtsfors, Filipstad och andra nedläggningsorter. Men han har hört det förr. Redan för flera decennier sedan spådde näringslivsexperter och forskare Gnosjös snara död - småföretagen skulle inte lyckas hänga med i den tekniska utvecklingen för att utbildningsnivån är så låg. Det är just därför som Gnosjö hamnat på Nuteks lista över sårbara orter. - Visst känner Gnosjö av lågkonjunkturen också, men arbetslösheten är fortfarande lägst i hela landet - som vanligt, påpekar Inge Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista