Kommun granskar NCC-avtal

NCC:s erkännande, att företaget sysslat med olaglig kartellverksamhet, har skakat om hela byggbranschen. Bland alla der företag och kommuner som samarbetar med NCC sprider sig nu oron.
Jönköpings kommun, som är en av Smålands största beställare av asfaltsarbeten, kommer nu gå igenom samtliga sina avtal med NCC. Lars-Åke Holmkvist, kommunens tekniske direktör, säjer till Nyheterna att det är en naturlig följd av NCC:s erkännande igår. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun avtal med NCC, och till våren var det tänkt att det skulle bli nya förhandlingar. Men först tänker alltså Lars-Åke Holmkvist gå igenom samtliga avtal som kommunen har slutit med NCC. Ett av de företag som utpekas av NCC i den här kartellskandalen är Sandahls Grus & Asfalt, med huvudkontor i Skillingaryd. Men företagets VD, Jan-Åke Molander, har här i Nyheterna idag förklarat att han anser att NCC ljuger och förtalar en mindre konkurrent. ¨
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista