Axamo - Jönköpings flygplats

Skyways fel att Jönköpings Flygplats går dåligt menar kommunalråd

Flygbolaget Skyways får nu skulden för att det går så dåligt för Jönköpings flygplats. Skyways har misskött sig och tappat förtroendet hos resenärerna och det är en anledning till att flygplatsen går dåligt menar Per Larsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Jönköping.

Nedläggningshotet hänger tungt över Jönköpings flygplats på Axamo. Som nyheterna kunde berätta igår är Jönköping med bland de tre fyra flygplatser som nu ska utredas om de ska få vara kvar, något som luftfartsverket presentera först på fredag.

Flygplatsen har stadigt tappat resenärer och skulden läggs nu på Skyways, ett av flygbolagensom flyger till och från Jönköping. Kommunalrådet Per Larsson menar att boalget drar in flygningar lite hur som helst, att man inte lyssnar på marknaden och att man tar bort avgångar trots att de är populära.

Men kritiken stämmer inte, säger Jan Palmér, vd för Skyways. Man flyger på de turer som efterfrågas och kunderna är nöjda, menar han. Jan Palmér menar att Per Larssons kritik nu gör att man till och med överväger att dra in Köpenhamnslinjen från Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".