Risk för översvämning i Värnamo

I Värnamo är kommunen redo att börja bygga skyddsvallar mot översvämning, för vattnet i både Lagan och Nissan fortsätter att stiga efter den senaste tidens snösmältning och myckna regnande
Det är framför allt i dom västra delarna av länet som de höga vattenstånden märks. En del marker intill vattendrag är översvämmade. Hittills har det varit i Nissan som SMHI varnat för mycket höga flöden, men de senaste dygnen har också Lagan fyllts på rejält. Det syns inte minst inne i centrala Värnamo. Exempelvis så steg vattnet 10 centimeter på ett dygn fram till igår morse. - Kommunen har nu ständig koll på läget, säjer Anders Karlsson på Tekniska kontoret till Nyheterna. Han berättar också att man har förberett för att bygga skyddsvallar för att hindra vattnet från att svämma över på de mest utsatta platserna. Någon akut fara är det inte ännu - för att det ska bli det så måste vattnet stiga ytterligare 30 till 40 centimeter. Men prognoserna för de närmaste dygnen talar ju om ännu mer regn. Då kan läget snabbt förvärras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".