Continental till salu

Det finns intressenter till att köpa däckfabriken Continental i Gislaved, och företaget är till salu. Det bekräftar nu den verkställande direktören Gerhard Janotta.
- Det finns flera intressenter, en del mer seriösa än andra, säger Gerhard Janotta till Nyheterna. Ett stort företag ska nyligen ha lagt ett bud på däckfabriken Continental i Gislaved. Men företagsledningen vill inte bekräfta detta eller ge några detaljer i nuläget, eftersom det skulle kunna skapa falska förhoppningar hos de anställda. Om företaget säljs skulle det kunna innebära att 774 arbetstillfällen i Gislaved räddas. Men VD:n Gerhard Janotta, bekräftar att det finns intressenter och att fabriken är till salu: - Under vissa förutsättningar är tyska Continental berett att sälja fabriken i Gislaved. Det är bland annat en fråga om pris, säger Gerhard Janotta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista