Ännu en misstänkt TV-pirat i länet

I dag släpptes de båda män från södra delen av länet som suttit häktade som misstänkta för att ha sålt piratkort till betal-tv-kanaler. Men samtidigt är ytterligare en person nu misstänkt.

I dag var sista dagen för kammaråklagare Jan Andersson att åtala dom två män, en butiksägare och en medhjälpare, som greps och häktades för två veckor sedan. Istället valde han att släppa dom ur häktet med motiveringen att dom inte kan störa utredningen på fri fot.

Men dom är fortfarande misstänkta för att ha sålt så kallade piratkort, säjer Jan Andersson till Nyheterna. Under utredningen har det dessutom kommit fram uppgifter som gör att ytterligare en person nu är misstänkt för brott i den här härvan. Polisen slog till mot butiken i södra delen av länet efter tips från TV-branschens egen organisation Stopp. Piratjägare därifrån hade lyckats köpa illegala kort vid besök i butiken, som också sålde legala kort till betal-tv-kanaler. Piratkortsförsäljare har avslöjats och dömts till böter tidigare, men när tingsrätten i Värnamo beslöt häkta dom nu misstänkta så var det första gången i landet som det hände.

Kammaråklagare Jan Andersson säjer att utredningen nu fortsätter och han hoppas kunna ta ställning i åtalsfrågan ganska snart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista