Brandkåren i Bredaryd har nya lokaler

Senast igår berättade vi om att räddningstjänsten i Värnamo måste spara miljoner och att fem brandmanstjänster därför försvinner. Men trots besparingarna så har det satsats på deltidsbrandkåren i Bredaryd. Efter lång kamp har stationen fått nya lokaler.

Det satsas på deltidsbrandkåren i Bredaryd med sina 20 deltidsbrandmän. För åtta år sen la Värnamo kommun ner deltidsbrandkåren i grannorten Forsheda och därför har Bredaryd blivit viktigare.

Met finns en rädsla inom räddningstjänsten i länet att politikerna nu börjar se över deltidsbrandkårerna i besparingstider, säger Bo Svedberg, platschef i Bredaryd. Det är lättare att spara in personal eller i värsta fall lägga ner dletidsbrandkårenr på små orter, tror han.

Så att Bredaryd istället rustats upp är nästan förvånande men mycket glädjande enlgit Svedberg och något som är värt att fira:

- Idag har vi öppet hus, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista