Företag vid Axamo protesterar mot streetrace

Nu har företagen ute vid Axamo flygplats i Jönköping tröttnat på de olagliga streetrace som körs på en raksträcka i närheten. Roland Strand, som sköter företaget ROL:s fastigheter, säger att polisen måste agera.

Av två anledningar kämpar Roland Strand för att få bort de olagliga biltävlingarna, så kallade streetrace, som körs på en raksträcka nära företaget ROL vid Axamo i Jönköping.

Hundratals ölbukar i dikena vittnar om påskehelgens race, och även om det är kommunens mark så blir det företagen som får röja upp efteråt, när det ibland är runt 1000 personer i publiken.

Men Roland är också orolig vad som händer om en bil får sladd och kör in i depån med gasoltuber som står nära vägen. Han vågar inte tänka på vad som skulle kunna hända.

Företaget ROL har polisanmält streetracen men tycker inte att polisen agerar. Bo Kellert på polisen i JÖnköping säger att de utökar patrulleringen vid Axamo under våren när det är som mest race men arrangemangen är välorganiserade och de som tävlar varnas och hinner undan innan polisen kommer. Roland tycker att lösningen vore att näringliv och kommun går samman för att ge de tävlande en laglig plats att vara på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista