Stefan Karlsson i Isåsa utanför Nässjö.Foto: Maria Rymell

Lammkött räddningen för pressade bönder

Att satsa på lamm kan vara räddningen för dom många lantbrukare som har svårt med lönsamheten. Svenskarna äter nämligen allt mer lammkött.

- Av de lantbruksgrenar vi har så är det här en näring som har framtiden för sig. Vi har en bra konsumtionsökning och de gårdar som har lamm växer, säger Stefan Karlsson som äger 130 tackor på en gård utanför Nässjö.

Sedan 1990 har vår konsumtion av köttet fördubblats och vi importerar 60 procent av det lammkött vi konsumerar.

Och marknaden kan bli ännu större.

- Vi får importera lammkött till EU för att täcka konsumtionen, säger Stefan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".