Bättre företagarklimat enligt företagarna i länet

Företagsklimatet i Jönköping är bättre nu än för bara några år sedan. Det visar en attitydundersökning som Svenskt Näringsliv presenterade idag.

Företagen är dåliga på att anställa ny arbetskraft trots att konkunkturen ser ut att gå uppåt, samtidigt som företagsklimatet blir bättre sedan 2001 enligt företagarna själva.

Det är tredje gången Svenskt Näringsliv låter undersöka hur Företagare själv ser på sin egen situation. Nu har 140 företagare tillfrågats. Var sjunde har svarat på frågorna som handlar om hur man bland annat ser på tillgången på kompetent arbetskraft, på kommunens service och på väg-flyg och tågförbindelser till kommunen, för att ta några exempel.

Och företagsklimatet har blivit klart bättre enligt dom själva sedan förra undersökningen gjordes 2001. Enligt moderata kommunalrådet i Jönköping, Carina Lundeholm, beror det på att det råder enighet i kommunledningen på hur man ska se på de här frågorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".