Flera vill köpa Continental

Det finns nu flera tänkbara köpare som vill ta över den nedläggningshotade däckfabriken i Gislaved och driva produktionen vidare, enligt både tyska Continental och näringsminister Rosengren - en uppgift som välkomnas av de anställda.
- Det låter väldigt intressant, och väcker förhoppningar. Men man ska vara realist och inte dra alltför stora växlar på det här, säger Kaarle Heino, Industrifackets ordförande på däckfabriken i Gislaved. - Det är positivt att det fortfarande finns oöppnade dörrar, negativt att det är väldigt tyst från Continentals sida, fortsätter Kaarle Heino. Varken de anställda eller facket har fått någon som helst information från företagsledningen om eventuella köpare. - Som vanligt får vi veta allt via massmedia i andra och tredje hand, och det är inte bra, säger Kaarle Heino. Men till Nyheterna säger Continentals presschef i Tyskland, Andreas Meurer, att det finns flera intressenter, samtliga svenska, som vill köpa Continental, och bland dem ett mindre företag som på något sätt finns i däckbranschen, och som vill köpa både maskiner och delar av fabriken av Continental. - Men några förhandlingar med eventuella köpare blir det inte förrän MBL-förhandlingarna med facket är klara, i mars någongång, säger Andreas Meurer. Men enligt näringsminister Björn Rosengren så har både han och Thage G Petersson, som han utsåg till regeringens förhandlare i Gislaved, redan fört förhandlingar med en av de möjliga köparna, som de sedan har presenterat för tyska Continental. Vem det är vill Björn Rosengren inte avslöja idag, men det är en svensk köpare som i så fall ska driva produktionen av däck vidare i Gislaved. - Men hur det här landar vill inte inte jag svara på. Nu är det här i första hand en komersiell diskussion mellan Continental och den tänkta ägaren, säger Rosengren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".