Tjänstemännen här inne trodde de betalade för vård, men blev lurade. Arkivbild/Sveriges Radio
Mullsjö

Kommun polisanmäler blufföretag

Uppdaterad 17.55

 Mullsjö kommun kommer att polisanmäla Styrmansgården i Halland. Dessutom kommer man kräva pengar tillbaka från företaget.

Mullsjö kommun betalade 400 000 kronor för att en invånare skulle få vård på Styrmansgården i Halland, ett hem som visade sig vara en bluff.

På Styrmansgården skulle brottslingar som suttit i fängelse få vård för att anpassas till samhället. Men många av dem fick aldrig vård utan släpptes ut med fickpengar.

En av dem var alltså en man från Mullsjö kommun, och individ- och familjeomsorgen där betalade totalt 400 000 kronor för att han skulle få vård.

Mannen själv har i efterhand berättat att han inte ens bodde på Styrmansgården. Han fick bo kvar i Mullsjö med betald lägenhet och fickpengar.

Nu under eftermiddagen har omvårdnadsutskottet i kommunen beslutat att dels polisanmäla Styrmansgården, dels kräva pengarna tillbaka från företaget. Det rapporterar Jönköpingsnytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".