Elever mobbas och trakaserras på nätet

Flera skolor i Sävsjö kommun har valt att stänga en av de populäraste ungdomssajterna eftersom elever har blivit mobbade och trakasserade över nätet.

- Det har förekommit både sextrakasserier och allmän mobbning, säger Patricia Cederblad som går första året på Livsmedelsprogrammet på Aleholmsskolan i Sävsjö.

En av de populäraste internetsajterna bland ungdomar är Lunarstorm, sidan besöks av nästan 400.000 svenska ungdomar varje dag. Här lägger man ut en kort presentation av sig själv och sedan kan man kommunicera med andra personer. Denna sidan är dock inte tillgänglig för elever på högstadiet och gymnasiet i Sävsjö kommun eftersom det har förekommit mobbning.

De ansvariga på Lunarstorm säger att flera skolor runt om i landet har stängt ner sidan. De menar dock att skolorna tänker kortsiktigt och att problemen flyttar till andra ställen.

- Jag tror inte att det får den effekten skolorna önskar, litegrann blir det som att skjuta sig själv i foten, säger Johan Forsberg som är marknadsansvarig på Lunarstorm.