Rättegång om brutal misshandel inledd i Eksjö

I dag inleddes rättegången mot den 47-årige man som på ett mycket brutalt sätt misshandlade sin fru i en lägenhet i Ekjsö i mars i år. Kvinnan fick mycket svåra skallskador. Försvarsadvokaten hävdade att det rörde sig om grov misshandel. Men åklagaren Stefan Edvardsson hävdar med bestämdhet att det rörde sig om försök till mord.

Kvinnans man använde ett nästan ett kilo tungt bygellås som tillhygge och hennes skador och blodstänken tyder på att han slagit henne i huvudet flera gånger med låset.
Mannen erkänner misshandeln, men säger att han inte hade för avsikt att att döda sin fru. Han säger också att det var svartsjuka som gjorde att han gick till angrepp.
Kvinnan kommer att få men för livet och kunde inte delta i rättegången idag.
Misshandeln har uppmärksammats inte bara för att den var så brutal, kvinnan blev dessutom vittne till hur hennes svåger mördade sin fru i Mariannelund i vintras. Det gjorde henne till nyckelvittne i den rättegången, men det finns inget som tyder på att den misshandel som hon utsattes för av sin man, den mordmisstänkte mannens bror, skulle hänga ihop med hennes vittnesmål.
Den nu åtalade mannens advokat, Thomas Genetay säger till nyheterna att det hela handlar om grov misshandel.
Men åklagaren Stefan Edwardson hävdar att det rör sig om mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".