Vetlanda

Sista kvällen med guldlaget

Segerglädjen var stor efter Vetlandas SM-guld. Men det finns också smolk i glädjebägaren. Vetlanda kan inte försvara sitt guld med samma lag nästa år, reglerna sätter stopp.

 -Det känns hopplöst att jobba på det sätt vi måste göra, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand till TT.

I speedway gäller det att inte vara alltför framgångsrik. Då kommer snittreglerna och sätter krokben för nästa säsongs lagbygge.

Flera förare i årets upplaga av Vetlanda har högt sina personliga snitt rejält, Janusz Kolodziej är värst på den punkten. Det betyder i förlängningen att lagsnittet blir för högt. -Tänk om Barcelona var tvungna att sälja spelare för att de gjort för många mål, sade Wirebrand och skakade på huvudet. -Vi kan bara skriva längre kontrakt med juniorer och då blir det mycket dyrare för oss.

Rent krasst måste Wirebrand släppa förare till nästa säsong. Vilka det blir ville han inte avslöja under segerfirandet. -Vi har redan klart med några toppförare, så det ser bra ut även till nästa säsong. Men det är befängt att tro att vi eller någon annan klubb skulle köpa ihop världens bästa lag. Det skulle döda intresset på orten, sade Wirebrand.

Även Dackarna, Lejonen och Piraterna har samma problem som Vetlanda, de kan inte köra med samma lag som denna säsong.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".