Kvinna i Hok JO-anmäler polis

En polisman har JO-anmälts av en kvinnlig bilist för att han ska ha uppträtt mycket olämpligt när han stoppade henne vid en trafikkontroll i Hok förra veckan
Polismannen hävdade att bilen hade körförbud och höll henne kvar i över 20 minuter. Enligt kvinnans anmälan till JO har polismannen hållit henne kvar mycket längre än var som var befogat, han har också hånflinat åt henne och hotat att anmäla henne för smitning. Hon uppger också att hon inte fått något meddelande om att bilen skulle ha körförbud. Kvinnan, som tidigare varit lektor vid polishögskolan, anser att mannen är olämplig som polis och att hans beteende är mycket allvarligt. JO ska senare i veckan besluta om det blir någon utredning eller om ärendet avskrivs. Trafikpolischef Göran Bäckström säjer till Nyheterna att den anmälde polismannen arbetade tillfälligt i länet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista