Tingsätten i Jönköping har dömt 17-åringen för grov misshandel.
GISLAVED

17-åring dömd för brutal misshandel

En 17-åring från Växjö har dömts för en brutal misshandel i Gislaved. Han åkte dit för att hämnas på en kille som han tyckte varit elak mot hans flickvän.

Det var i mars i år som 17-åringen tog sig till Gislaved. Upprinnelsen var att hans flickvän - som gick i skolan där - skickat ett sms om att hon blivit slagen av en kille i skolan.

Tillsammans med en tjejkompis lurade hon killen till en plats vid vattentornet. Där väntade hennes pojkvän bakom ett elskåp. Han ska ha sprungit fram och börjat slå killen i ansiktet.
- Jag trodde jag skulle dö, berättade den misshandlade killen själv under rättegången i tingsrätten.

17-åringen ska fortsatt att slå honom med knytnävarna och sparkat honom brutalt.
Rättsläkarna som gått igenom skadorna menar att det är bland de värsta som de sett och att den misshandlade killen haft tur som inte skadats allvarligare. Läkarna kunde konstatera flera underhudsblödningar, kraftiga svullnader och ett brutet näsben.

17-åringen själv menar att han bara handlat i självförsvar å att killen dragit kniv. Men det är inget som har kunnat styrkas.

Dessutom har de hittat blod både inuti och utanpå 17-åringens skor och skador på hans hand. Dessutom har man kunnat säkra sms-trafik där 17-åringen skrivit i sms hur han skulle slå någon.

Nu har han alltså dömts för grov misshandel. Straffet blir sluten ungdomsvård i fyra månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".