Ännu en attack mot en minkfarm inträffade i länet i natt. Arkivfoto: Sveriges Radio
vaggeryd

Ny attack mot minkfarm

Under natten har det återigen släppts ut minkar i Vaggeryds kommun. Men denna gången är det annan minkfarm som drabbats. Närmare 4 000 minkar har släppts ut.
– Det är fruktansvärt. Alla burar är öppnade och det springer minkar överallt, säger ägaren.

Infångningen av minkarna som släpptes ut från en farm i Skillingaryd i början av förra veckan pågår för fullt. Men nu har ytterliggare en farm drabbats.

2 000 burar öppnade och ungefär 3 800 minkar släpptes ut.

– Burarna är öppnade och staket är uppklippta. Det springer minkar över allt. Vi har börjat fånga in dom men det är massor kvar, säger ägaren till farmen, Joakim Jonsson.

– Det är fruktansvärt. Men ska ta hand om alla minkar som nu springer i naturen. De äter ju tonvis med mat, säger han förtvivlat.

Det finns inga spår på platsen, enligt Joakim Jonsson.

– De som gjort det här vet hur de ska göra och kan det här, tror han.

Boende i närheten slog larm.

– Det var en granne som åkte till jobbet tidigt på morgonen och såg minkar på vägen och förstod vad som hänt, berättar Joakim Jonssson, ägaren till farmen som ligger strax utanför Vaggeryd, inte långt från den farm som drabbades nyligen.

Polisen fick larmet vid 06-tiden på söndagsmorgonen och polisen är just nu på plats i området för att försöka säkra eventuella spår.

I början av förra veckan drabbades en annan inkfarm i tarkterna kring Skillingaryd då släpptes runt 18 000 minkar ut och en grupp inom djurens befrielsefront tog då på sig ansvaret för att ha släppt ut minkarna.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".