Jönköping/Höglandet

Stöldturné i Jönköping och Höglandet - Elevskåp uppbrutna på gymnasie

Cigaretter, snus och elverktyg blev bytet på den stöldturné som inleddes i Jönköping och avslutades i Nässjö. Strax efter halv tio igår kväll krossades entrérutan på Ö&B i Jönköping och en halvtimme senare var det dags för samma typ av inbrott i samma butikskedja fast i Nässjö. Strax före klockan 23 avslutades turnén med ett inbrott hos Optimera i Nässjö där elvertyg till ett värde av 20000 kronor stals.

Polisen har i nuläget inga misstänkta men ska under dagen undersöka om det finns några bilder från övervakningskamerorna från de aktuella butikerna.

Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän i samtliga tre inbrott.

Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping har också haft påhälsning av tjuvar under natten.

I morse upptäcktes att ett 20-tal elevskåp brutits upp och det är oklart vad som exakt stulits, eventuellt kan det röra sig om elevernas bärbara datorer.

Tjuvarna har även försökt stjäla en bil på skolan, länsat en godisautomat och varit inne i en annan skolbyggnad och stulit en storbildsprojektor.

Lennarts Konditori i Eksjö har också varit utsatta för inbrott.

Där har ett värdeskåp stulits och det är oklart vad som fanns i skåpet. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och säkrat vissa spår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".