Foto Bo Holst (stillbild från film)
Vaggeryd

Här fångar Bo minken

Efter de två attackerna mot minkfarmer i Vaggeryds kommun börjar nu minkarna dyka upp på flera ställen. Bo Holst i Skillingaryd har haft flera minkar hos sig.

– Vi hade redan för fyra dagar sedan, men vi lyckades fånga den först i lördags. Min dotter har tre minkar, i morse hade man fångat två och där ska det alltså finnas två.

För en vecka sedan släpptes ungefär 18 000 minkar ut från en minkfarm i Skillingaryd och i helgen drabbades en farm i Vaggeryd, runt 3 800 minkar släpptes ut därifrån.

Många minkar har slutat sina dagar under någon bil eller lastbil, en del har svultit ihjäl medan andra fångats in. Många tusen finns dock kvar i frihet och söker nu mat på olika håll, bland annat i Bo Holst trädgård.

– Hade det varit på våren med många fågelungar hade det tagit större skada. Nu är det inte så mycket markfåglar och de klarar sig. Vi får leva med det nu ända fram till vintern då det blir snö. Man får ju burar och han (minkfarmaren) kommer ju och hämtar säger Bo Holst.

Polisen har inga misstänkta för attackerna mot de två minkfarmerna, men polisen tror att det kan handla om samma djurrättsorganisation vid båda tillfällena. 

En vit van ska ha setts i området och polisen vill ha uppgifter från personer som gjort iakttagelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".