1 av 2
Caylin Woodward, ny i Gislaved. Foto Mattias Sundler/Sveriges Radio.
2 av 2
Linn Berglund och tränaren Jocke Nilsson. Foto Mattias Sundler / Sveriges Radio.
Gislaved

Hon ska lyfta Gislaved

På lördag drar elitserien i volleyboll för damer igång och precis som ifjol så är Gislaved länets enda lag i den högsta serien.

I fjol slutade Gislaved sexa i grundserien och i slutspelet blev det sedan förlust mot Örebro i kvartsfinalen i tre raka matcher.

Nu ser man fram mot en ny säsong där man hoppas kunna flytta fram positionerna ytterligare, med ett delvis nytt spelarmaterial och en ny huvudtränare i form av Joakim Nilsson.

– Jag kommer från Ljungby, där jag varit tränare för Ljungbys damlag i fem år. Sedan har jag själv spelat i elitserien i Ljungby säger Nilsson som håller årets lag högt.

– Jag tycker vi har en bredare och jämnare trupp. Vi är fjorton i truppen och en tolvmannatrupp till match. Vi har ingen fixstjärna utan lever på bredden, motståndarna kommer inte kunna veta vilka spelare som går in och gör jobbet.

Det är alltså bredden som kommer att vara Gislaveds styrka den här säsongen tror tränaren Jocke Nilsson, som i år kommer att leda laget tillsammans med Patrik Paananen från Hestra. I fjol hade GVK två importer från USA, Christina Perkins och Liesl Tesch och framför allt Tesch blev en stor profil i laget och producerade mycket poäng och låg högt i elitseriens poängliga. Linn Englund, som gör sin andra a-lagssäsong i Gislaved, håller med om att Tesch kommer att saknas en del.

– Det kanske hon gör, men samtidigt blir det mer ansvar på alla i laget. Alla får chansen att ta steget fram och avgöra.

Det är en hel del nytt i Gislaved i år. Från Värnamo har man hämtat Vanessa Paukovic, Lisa Tannerfalk från Växjö och dessutom gör Terése Lakatos comeback. Lägg därtill att man även i år kommer att ha två utländska importer, passaren Joanne Morgan från Skottland och Caylin Woodward från USA.

– Jag är en all-roundspelare, säger Caylin Woodward som trivs bra i hennes nya klubb.

Årets elitserie kommer bara att bestå av nio lag och det finns några klubbar som ser starka ut på pappret menar Linn Englund.

– Engelholm och Katrineholm är alltid bra, sedan har Lindesberg lyckats får ihop ett riktigt topplag säger Englund som tror att Gislaved hamnar topp fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".