Allt fler binder sina bolån

Trots att dom rörliga bolåneräntorna just nu är rekordlåga så väljer allt fler att binda sina bolån.Räntorna har nu sjunkit så lågt att många tror att botten är nådd.

De korta bolåneräntorna som styrs av riksbankens styrränta är fortfarande ganska stabila medan de långa räntorna långsamt går uppåt. Bankernas rörliga räntor ligger nu på drygt tre procent och de femåriga bundna räntorna ligger på runt fem procent.

För en familj som har ett lån på en miljon kan det skilja åtskilliga tusenlappar i månaden för vad man får betala i ränta beroende på hur man väljer när det gäller fast och rörlig ränta.

Men trots att det alltså kan kosta på en hel del att ha den fasta räntan i nuläget är det allt fler som nu väljer det på grund av att man tror att botten är nådd när det gäller de rörliga räntorna. Det har man sett i år både på Föreningssparbanken och på Handelsbankens stadshypotek.

Det är många som har stora bolån just nu. Räntorna är rekordlåga och enligt Svenska Bankföreningen har svenskarna aldrig tidigare haft så stora bolån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".