Allt fler bygger om och hoppas på ROT-avdrag.

Intresset är stort för att göra avdrag för hantverkare som bygger om i hemmet. Genom det så kallade ROT-avdraget som föreslogs i vårbudgeten, finns det möjlighet att bygga om billigare.

Förslaget har ännu inte klubbats i riksdagen men eftersom regeringen och samarbetspartierna är överens pekar allt på att det kommer att bli verklighet och det gäller i så fall från och med den 15 april i år. Syftet är förstås att få fart på byggandet i Sverige. Att intresset för att renovera och att bygga om hemma är stort märks bland annat hos skatteverket som fått mängder med frågor kring ROT-avdraget. Där uppmanar man intresserade personer att enbart anlita hantverkare som har F-skattsedel och att det på räkningen särskilt specifieras vad som är material- och vad som är arbetskostnad. Det är nämligen endast arbetskostnaden man får göra avdrag för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".