Värdering av Ljunga park i Sävsjö kritiseras

Sävsjö kommuns värdering av Ljunga park var felaktig. Det menar två utredare som granskat turerna kring försäljningen av gamla lasarettsbyggnaden i Sävsjö på uppdrag av regeringen.

Hotellägaren Egon Köiv i Sävjsjö har hela tiden hävdat att kommunen agerat fel och han har drivit ärendet ända till EU-kommisionen som i sin tur drivit fram en utredning av fastighetens värde. Den ger den förra värderingen tummen ned. Utredarna menar att värderingen i själva verket inte är en värdering utan en investeringsanalys och dom menar att fastigheten kan vara värd mycket mer. Egon Köiv anser att han med detta har fått rätt. Han kräver ersättning eftersom han tycker att kommunen gynnat en konkurrent till honom och att han förlorat pengar. Om det visar sig att kommunen gjort fel kan det bli fråga om återbetalning men det är mycket osäkert och frågan ska diskuteras på näringsdepartementet på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista