Männen ska ha sålt sprit till flera ungdomar i Värnamo. Foto: Sofie Wiklund/SCANPIX
VÄRNAMO

Män sålde sprit till 13-åring

En 13-åring hamnade på sjukhus med 3 promille alkohol i blodet. Nu fälls två män i Värnamo för att ha sålt sprit till pojken och en rad andra ungdomar.

Att man kunde köpa alkohol av de båda männen - som är far och son - ska ha varit allmänt känt i Värnamo. Men det var när en 13-årig pojke hittades kraftigt berusad som männens spritaffärer blev kända av polisen. Pojken fick föras i ambulans till sjukhuset och hade inte mindre än 3 promille alkohol i blodet.

Männen pekades ut efter förhör med pojken och hans kompisar. En husrannsakan gjordes då i männens lägenhet. Polisen hittade spriten precis där ungdomarna sagt att den skulle vara - i en garderob. Där hittades också ett glas med pengar.

Alkoholen ska ha köpts in under resor till Tyskland. Pappan har hela tiden nekat till att ha sålt vidare. Sonen - som är 26 år - har ändrat sin historia flera gånger men har erkänt att han sålt alkohol till ungdomar, men att de varit över 18.

Men en rad ungdomar som är under 18 har erkänt att de köpt av männen.

Nu har pappan och sonen alltså fällts för olovlig försäljning av alkoholdrycker. Pappan döms till fem månaders fängelse medan sonen får sex månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".