Skuld ledde till grov misshandel och människorov

En skuld på en mindre summa pengar ledde för några veckor sedan till att en kvinna i Rydaholm utsattes för en hel serie mycket råa våldsbrott.

I dag åtalades de misstänkta förövarna, en 25-årig kvinna och en 20-årig man, för bland annat människorov sedan de hållit offret inspärrat i flera timmar och dessutom hotat skära av henne tre fingrar med kniv.

Det är otäcka och råa detaljer som avslöjas i den polisutredning som i dag lämnades in till tingsrätten i Värnamo.

Det var en kväll för snart tre veckor sedan som det misstänkta paret drog in en kvinna i en lägenhet i Rydaholm och försökte få henne att betala en mindre skuld. Kvinnan lyckades vid ett tillfälle fly, men tvingades tillbaka och sammanlagt hölls hon inspärrad under minst tre timmar.

Under tiden misshandlades hon med kniv, slag och sparkar i både huvudet och på kroppen.

Paret hotade också att skära av henne tre fingrar. För att visa allvaret i hotet så la paret upp och höll fast kvinnans hand på ett bord, där de lade fram flera knivar och uppmanade offret att välja den kniv som de skulle skära med.

Till slut kunde kvinnan lämna lägenheten, men hon vågade efter alla hot inte göra polisanmälan förrän flera dagar senare.

Den 25-åriga kvinnan och 20-årige mannen greps och häktades och i dag väcktes åtal.

De riskerar nu flera års fängelse för människorov, grov misshandel, olaga hot och dessutom för grov misshandel av en man i ett annat samhälle utanför Värnamo, som också knivhöggs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista