Ishockey

HV 71 krossade av Modo

Modo tog tredje raka hemmasegern mot HV 71, som fortfarande letar efter formen.

Radiosportens Roger Burman valde Lagens lirare:
Modo: Per-Åge Skröder
HV71: Johan Davidsson

Matchen blev tät, intensiv och händelserik - och bara hetare och hetare ju längre tiden gick, med en hel del bråk och slagsmålsungar, speciellt i andra perioden.

Modo vann första perioden på poäng och hade där ett par bra möjligheter att näta.

Det blev dock HV som gjorde första målet. Johan Lindström sköt ett snyggt dragskott i nät i en spelvändning bara sekunder efter en HV-utvisning.

Det blev en hel del HV efter det, men Modo repade efterhand mod och vände matchen på dryga minuten.

Per-Åge Skröder tryckte in kvitteringen efter 15.42 och Byron Ritchie slog in ledningspucken efter 17.08.

– Jag tycker vi spelade bra hockey rakt igenom. Vi fick inte hål på dem i första perioden och sedan hamnade vi i underläge trots att vi spelade bra, säger Modos tränare Charles Berglund till Radiosporten.

– Fokuseringen från grabbarna var rätt. Vi visste hela tiden vad vi skulle göra och pumpar man på får man oftast utdelning.

Modo fick sedan en kanonstart på tredje perioden när norske backtuffingen Ole-Kristian Tollefsen sköt 3-1 från blå linjen, vilket faktiskt var första backmålet för säsongen i Modo - efter drygt 32 perioders spel.

Modo fick en väldig energi av målet, samtidigt som HV helt kom av sig. Hemmadominansen var mycket kraftig och efter 12.02 satte dansken Morten Madsen i praktiken spiken i HV-kistan när han satte 4-1 med ett snyggt direktskott.

Mattias Timander fyllde för säkerhets skull på med 5-1.

Modo tog därmed tredje raka hemmasegern, en mycket välförtjänt sådan. Trepoängaren var välbehövlig för laget som nu har tre raka bortamatcher.

Mästarlaget från i våras jagar fortfarande formen. Janne Karlssons mannar får inte till det - inte ens i specialgrenen power play.

– Kedjorna jobbar jättebra men fick inte riktigt det materialet att jobba med som behövdes. Vi fick lägga kraften på att försvara oss och sedan fanns det inget kvar, konstaterar HV 71:s tränare Janne Karlsson.

– Det kostar betydligt mer att ta poäng på bortaplan och det vi har pratat om är mod. Att vara etta i situationerna, göra det enkla jobbet, ligga på rätt sida och våga ge sig in i närkampsspelet. Det måste man bidra med både hemma och borta.


Modo-HV 71 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)

Andra perioden: 0-1 (4.48) Johan Lindström (Pasi Puistola, Adam Almquist), 1-1 (15.42) Per-Åge Skröder (Robert Rosén, Per Svartvadet) spel fem mot fyra, 2-1 (17.08) Byron Ritchie (Per-Åge Skröder, Nicklas Danielsson).

Tredje perioden: 3-1 (3.54) Ole Kristian Tollefsen (Kristian Forsberg, Mattias Timander), 4-1 (12.02) Morten Madsen (Byron Ritchie, Hans Jonsson), 5-1 (16.37) Mattias Timander (Per Svartvadet, Robert Rosén) spel fem mot fyra.

Skott: 31-23 (14-7, 7-9, 10-7).
Utv, Modo: 6x2. HV 71: 9x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 6 401.

Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista