nässjö

Miljonarv till Frälsningsarmén

Frälsningsarmén i Nässjö har fått ett oväntat miljontillskott i form av en gåva från Hugo Petersson från Sjöaveka, som efter att han gick bort för ett år sen testamenterade allt han ägde till Frälsningsarmén.

Skogsfastigheten som han lämnade efter sig ska nu säljas och är värderad till drygt 1.1 miljoner kronor.

- Vi blev poisitivt överrraskade och lite förvånade, säger Lars Heimdal som är med Frälsningarmén i Nässjö.

Han har varit engagerad i Frälsningsarmen i Nässjö sedan mitten av 50-talet och hade aldrig personligen träffat Hugo Petersson, men den bild som Lars Heimdal fått av honom efter efter att ha pratat med grannar i samband med bouppteckningen är att han var en tillbakadragen man.

- Han var en ensamstående person som bodde väldigt enkelt, utan vatten och el. De sista åren fick ha på på ett äldreboende i Bodafors.

Trots att Hugo Petersson aldrig satte sin fot i Frälsningarméns lokaler i Nässjö så testamenterade han alltså alla sina tillgångar dit, och det tror Lars Heimdal har att göra med hans musikintresse.

- Han hade ett stort jaktintresse, men också ett stort musikintresse, och det var där vi kom in i bilden.

En gåva av den här storleken till Frälsningsarmén är också mycket ovanlig och det kommer inte att bli tal om några snabba investeringar av pengarna när fastigheten är såld.

- Det kommer att bli en långsiktig planering och en trygghet att lägga i botten, säger Lars Heimdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista