Nya anklagelser mot tekniska kontoret

Det fortsätter att komma in klagomål om påstådda oegentligheter på Jönköpings kommuns tekniska kontor. Just när åklagaren lagt ned utredningen om misstänkta mutor, så utreds nu om en byggföretagare fått en egen gräddfil när det gäller bygguppdrag.

anonyma brev om anklagelser mot tekniska kontoret fortsätter att sätta press på Jönklöpings kommun. Åklagaren har just lagt ned utredningen om att tjänstemän på kontoret tagit emot mutor från ett byggföretag. En affär som tystades ned.

Men nu har kommunen bytt taktik och lägger nu alla korten på bordet när ytterligare en anklagelse är under utredning. Den här gången har något skrivit till kommunrevisionen och påstår att samma byggföretag som fanns med i mututredningen nu fått en egen gräddfil till byggjobb vid kommunens renings- och vattenverk. utredningen visar att byggföretaget mycket riktigt fått uppdragen, men inte på något olagligt sätt. Däremot lovar tekniske direktören Lars-Åke Holmkvist att reglerna kring hur byggföretagen får de mindre jobben i kommunen nu ska styras upp bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista