Anställda på evangelieorganisation säger upp sig efter att grundaren varit otrogen

Alla anställda på evangelieorganisationen Etal i Huskvarna har slutat. I höstas avslöjades det att grundaren till Etal varit otrogen, och pressen på de anställda blev så svår att de slutat.

Det var sent i höstas som det kom fram att grundaren av Etal, Peter Ljunggren varit otrogen. Trots att både han och frun har försökt att tona ner det och säga att det är överspelat så har bidragsgivare svikit och intänkterna har sjunkit, det berättar en av de anställda på kontoret i Huskvarna som är centralkontor för verksamheten i hela Skandinavien.
Personalen har mått dåligt och nu har alltså flera sagt upp sig på grund av det som har hänt. Organisationen har ändå bestämt att fortsätta verksamheten i Husvkarna och söker nu efter ny personal.
Etal är fristående men har kontakter med till exempel pingskyrkan i Jönköping. Där ha man reagerat över att verksamheten fortsätter. Mn tycker att Ljunggren borde ta en time out i sitt evangeliearbete.
Men pastorn Sam Wohlin säger det är svårt att veta hur hårt man som bidragsgivare och kristen ska döma i såndana här situationer.
-Vi talar ju om nåd och förståelse också, säger han.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".